Rondschuim en Rugvulling

 • PR101 PU rugvulling
  PR101 PU rugvulling

  Toepassingsgebied

  PR101 PU Rugvulling dient ter opvulling van dilatatie- en aansluitvoegen in de bouw. Deze is gemaakt van een opencellig polyurethaanschuim. Door de open cellen wordt lucht afgevoerd en daardoor ontstaat er geen blaasvorming bij het afkitten. Polyurethaan is een zacht materiaal, waardoor deze voegvulling een groter voegverloop kan opvangen vergeleken met PR102 PE Rugvulling.

   
   
 • PR102 PE Rugvulling
  PR102 PE Rugvulling

  • Voorkomt driezijdige hechting
  • Geen blaasvorming bij het kitten

  Materiaal

  PR102 PE Rugvulling is een geslotencellig polyethyleenschuim en is stugger dan PR101 PU Rugvulling. Hierdoor wordt PR102 PE Rugvulling voornamelijk ingezet bij voegen die door waterdruk of mechanisch belast worden.

  Juiste diameter rugvulling aanbrengen. Om het verschuiven van de PR102 PE Rugvulling in de voeg te voorkomen dient de diameter van de rugvulling ± 50% groter te zijn dan de voegbreedte. De voegdiepte dient in goede verhouding te staan tot de voegbreedte. Voegdiepte = voegbreedte in mm : 3 + 6 mm. PR102 PE Rugvulling gecomprimeerd in voeg aanbrengen. Zonder rek in de voeg aanbrengen, bij aansluitingen iets stuiken.

  Dilatatievoegen volgens DIN 18549 opvullen Let op PR102 PE Rugvulling niet met een scherp voorwerp aanbrengen, anders wordt de dichte huid van de PR102 PE rugvulling beschadigd, met als gevolg het ontstaan van blazen in de kit. Veiligheidsaanbevelingen Zie het veiligheidsinformatieblad.

   
   
Toon 12 24 36
Talloze innovaties en patenten waarborgen dat u beschikt over producten die voldoen aan de nieuwste technologie, de meest actuele eisen en richtlijnen. Interne en externe controles bieden u bovendien extra zekerheid. Het uitgebreide productassortiment aan (geïmpregneerde) schuimbanden, butyl- en bitumenbanden en tapes biedt voor elke bouwsituatie een passende en economische oplossing.