Plamuren & Houtrot reparatie

 • Illbruck AA295 Natufix Kit & Pur reiniger 200 ml
  Illbruck AA295 Natufix Kit & Pur reiniger 200 ml

  Reinigingsmiddel op natuurlijke basis toepasbaar op vele materialen zoals, metaal, glas, harde kunststoffen, keramiek, emaille etc.

   
   
 • Zwaluw Cleaning Wipes
  Zwaluw Universal Cleaning Wipes
  • Handige hoogst effectieve schoonmaakdoekjes.
  • Handig verpakt in dispenser.
  • Inhoud: pot met 80 stuks.
  Downloads

  Technische datasheet 

  msds (clp) 

   
   
Toon 12 24 36

Houtrot repareren?

Als er houtrot wordt ontdekt dan komt automatisch de vraag, ga ik het kozijn vervangen of ga ik het houtrot herstellen?  Voor een goedkopere en duurzame oplossing is houtrot reparatie de beste manier. Juist bij monumentale gebouwen is houtherstel de beste oplossing. Houtrot is komt veel voor bij woningen en ontstaat als vocht zijn weg naar binnen vindt in kozijn en houtwerk. Door het vocht kunnen er schimmels groeien en dat zorgt er weer voor dat het hout weg wordt "gevreten". Gelukkig is houtrot goed te repareren, vooral als je er op tijd bij bent. Is het rotte hout groter dan 10/15 cm, dan zou het vervangen van het kozijn een betere optie zijn. 

Timmers BV heeft de juiste plamuren of kit voor houtrotreparatie. Behalve een uitstekende kwaliteit plamuur en houtrot kitten hebben wij ook passende beglazingskit, acrylaatkit, siliconenkit en andere beglazingsmaterialen in ons assortiment.

Hoe repareer je houtrot?

Als eerste dient u het rotte hout goed weg te halen, gebruik hiervoor een krabber. Wees hier precies in en haal wat hout rondom de rotte plek weg, zodat er geen schimmels meer achterblijven. Laat het hout goed drogen voordat u met de houtrout reparatie begint. Nadat de houtrot vuller goed droog is, is de gerepareerde plek klaar om geschuurd en afgewerkt te worden. Meer technische informatie over de plamuur of houtrot kit vindt u terug bij het product. 

Advies nodig over plamuur of houtrotkit?

Als groothandel geven wij geen advies aan particulieren. Wij delen onze kennis over de mogelijkheden van het Zwaluw Repox en Zwaluw Polysoft wel graag met onze zakelijke klanten. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Stuur uw vraag via e-mail naar info@timmers-bv.nl of bel gerust 0162 – 46 11 75.